1 Nisan 2021 Perşembe

Kahve Zamanı - Ziver



Önce el değiştirip sonra kapanan Ankara meyhanelerinden biri "Ziver".
Gündüzleri gizli bahçesinde kahve içtiğim, bazen 70'lerin pop parçalarının, bazen Müzeyyen Senar'ın sesinden şarkıların çalındığı, duvarlarını siyah beyaz eski Ankara fotoğraflarının süslediği mekan. 

Ziver'in  bayan mutfak şefi arkadaşımdı. Muhasebeci olarak yıllarca çalışıp emekli olduktan sonra hobisini yeni işi yapan cesur kadınlardan biri. Şimdilerde kıtalar arası gezen büyük gemilerden birinde master şef  ve akranlarının torun tosun baktığı 60'lı yaşlarını neşeyle sürmekte. Sevdiğim insanların genelde sıra dışı hayatlara sahip olmaları ya da  büyük kararlar verebilmeleri, zaman zaman pek sıradan bulduğum hayatımın bastırılmış isyanının tezahürü olsa gerek.

Gündüzleri gizli bahçesinde kahve içtiğim bu yer şuracıkta dursun. 
Çünkü unutuyor insan. Dostları değilse de, birlikte oturup kalktığınız yerleri, dinlediğiniz şarkıları ve siyah beyaz fotoğraflardaki Ankara'yı.







24 yorum:

  1. Hislerini ne güzel dile getirmişsin Tülinciğim. Kutlarım seni. Zaman zaman kendimizi daha iyi hissettirecek radikal kararları kolaylıkla alıp hayata geçirebilsek keşke.

    Bu arada vakit bulduğunda son paylaşımıma ziyaretlerini beklerim. Sevgi ve selamlarımla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son paylaşımına bayıldım 😀 Çok teşekkür ederim tatlım.
      Senin gibi kelime sihirbazından böyle övgü alınca ağzım kulaklarıma fiyonk oluyor :)) Hayırlı kararlar verebilmeyi cümlemize nasip etsin Allah

      Sil
  2. arkadaşınız risk almış ..insanlar seçimlerini yaşıyorlar...seçimlerimiz kaderimiz oluyor..sabah kahvaltıda bu konuyu konuşuyorduk annemle...Zivar meyhaneyeyken de güzelmiş sanırım ..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve hayat cesur olanlara iltimas geçiyor ;)
      Ziyaret için teşekkürler.

      Sil
  3. Ben büyük kararlar alabilen biriyim . Arada insana iyi geliyor

    ...

    YanıtlaSil
  4. insan dostları gibi mekanları da özlüyor hele bu günlerde göresi geliyor insanın daha çok bir kıymetli oluyor :) Seçimlerimizin hayatımızı ne kadar değiştireceğini bilemiyoruz. bir anda çok farklı yerlere savruluyor hayat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın, hem de nasıl? Bazen bir zaman tünelinden geçmiş gibi olurum.

      Sil
  5. Ankara'ya gelebilsem de, gidebilsm de...
    Şimdilik uzak ihtimal gibi, ama, belki bir gün. :)

    YanıtlaSil
  6. Yüreğindekileri yapan kadınlara hayranım. Sen de öylesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Radikal kararlar aldığım vardır ama ... Bilemedim ki 🤔

      Sil
  7. Aynı duygu bende de profesyonel gezginlerin yazılarını okuduğumda oluşuyor. Gezdikleri yerler değil ama atıldıkları macera, sıra dışı yaşam şartları ilgimi çekip, sizin de yazdığınız gibi zaman zaman sıradan bulduğum hayatıma ufak isyanlarla birlikte harekete geçme duygusu aşılıyor:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah onu hiç aklıma getirmek bile istemiyorum :( Gezgin grubumuzda bir başlık açıkdı geçenlerde. "Yurtdışında başınıza gelen ilginç olaylar" diye... Neler neler var. Benim gittiğim her ülkede bir iki sarhoşun mutlaka sohbet etmek için yolumu çevirmesi, Türkçe birini çekiştirince bir Türk'e yakalamak gibi küçük maceralarım onların yanında çok sıradan kaldı.
      Olsun, gelecekte daha çarpıcı olaylar beni bekliyor sanki 😊

      Sil
  8. ne güzel bir bilgi bu saol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangisi anlamadım ama sen sağol tatlım ❤️

      Sil
  9. Todos nós temos lugares de eleição, onde nos sentimos mais à vontade para poder descontrair e encontrar aqueles que são nosso amigos.
    Abraço amigo.
    Juvenal Nunes

    YanıtlaSil
  10. vaov çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  11. 😢 dostlarımızı özledik , eski dönemeyeceğimiz hayatımızı da...Tek tesellimiz anılarımız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, zaman zaman şartlarımı zorlayarak yaptığım seyahatler için de şimdi iyi ki diyorum. Ama çok karamsar değilim. Geçecek bugünler inşallah canım. İnanıyorum.

      Sil