15 Nisan 2019 Pazartesi

Beş Çayı







Ekmek
Dilimin ucunda bir eski arkadaş adı.

Unutulmuş şekilleri taşıyan bulutlar;
Bir gökyüzü genişliğiyle ruhuma dolar
Otların içine sırtüstü yatmanın tadı.
Avucumda sıcaklığını duyduğum ekmek;
Üstümde hatırası kadar güzel sonbahar;
O bembeyaz, o tertemiz bulutlara dalar
Düşünürüm bir çocuk türküsü söyleyerek.

Orhan Veli Kanık

***********


Mekan;  my House Cafe
yani bizim ev :)

8 yorum:

  1. Poğaça ev yapmı mı Tülin abla, nefis görünüyor.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Poğaça değil o canım "kete" . Ben de evlendikten sonra kayınvalidemden öğrendim. İç Anadolu da genelde bayramlarda yapılan günlerce bayatlmayan, süt+tereyağ+kuyruk yağı ve un ile yapılan kahvaltıda tüketilen bir hamur işi. Ben yolculuklarımız öncesi çokca yapar yanımıza alırım.
      Ne çok anlattım :))

      Sil
    2. Aaa keteyi biliyorum. Erzincanlı bi komşumuz vardı o yapardı ama böyle tabak büyüklüğünde olurdu yaptığı keteler. Bu arada çok severdim onun yaptığı keteleri.

      Sil
  2. Hahaha, my house cafe iyimiş :D

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yer :) Bana göre en güzel kafe Handan.

      Sil
  3. Ah o kete...Erzurum'dayken ne yerdim :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Erzurum ketesinin içinde kavrulmuş un var galiba. Tadı çok farklı o yüzden.

      Sil