Ekmek
Dilimin ucunda bir eski arkadaş adı.
Unutulmuş şekilleri taşıyan bulutlar;
Bir gökyüzü genişliğiyle ruhuma dolar
Otların içine sırtüstü yatmanın tadı.
Avucumda sıcaklığını duyduğum ekmek;
Üstümde hatırası kadar güzel sonbahar;
O bembeyaz, o tertemiz bulutlara dalar
Düşünürüm bir çocuk türküsü söyleyerek.
Orhan Veli Kanık
***********
Mekan; my House Cafe
yani bizim ev :)
Poğaça ev yapmı mı Tülin abla, nefis görünüyor.
YanıtlaSilPoğaça değil o canım "kete" . Ben de evlendikten sonra kayınvalidemden öğrendim. İç Anadolu da genelde bayramlarda yapılan günlerce bayatlmayan, süt+tereyağ+kuyruk yağı ve un ile yapılan kahvaltıda tüketilen bir hamur işi. Ben yolculuklarımız öncesi çokca yapar yanımıza alırım.
SilNe çok anlattım :))
Aaa keteyi biliyorum. Erzincanlı bi komşumuz vardı o yapardı ama böyle tabak büyüklüğünde olurdu yaptığı keteler. Bu arada çok severdim onun yaptığı keteleri.
SilO baska kete :)
SilHahaha, my house cafe iyimiş :D
YanıtlaSilNe güzel bir yer :) Bana göre en güzel kafe Handan.
SilAh o kete...Erzurum'dayken ne yerdim :)
YanıtlaSilErzurum ketesinin içinde kavrulmuş un var galiba. Tadı çok farklı o yüzden.
Sil