18 Mart 2011 Cuma

18 Mart-Gelibolu


57.Alay Şehitliği





Hayatınızda bir kez olsun gitmediyseniz,
o topraklara bizim için gençliğini gömenleri ziyaret etmediyseniz eksiksiniz.
Ben minnetimi sunmanın rahatlığını hissettim.
Ve,
evime bir yanımı orada bırakıp döndüm.


Ruhları şad olsun.






6 yorum:

  1. evet:(gidemeyenelerdenim..malesef hayat gailesine bi ara verip ,zamanın durduğu o tepeleri gözleriyle göremeyenlerdenim..:( dilerim giderim bir gün.. dilerim herkes gider..

    madden gidemeyenlerin de bir iç yolculukla oraya en azından senede bir gün gitmelerini tavsiye ediyor,en azından dualarımızı yollayalım bizim için can verip serden geçenlere demek istiyorum..

    sevgilerimle

    Deniz

    YanıtlaSil
  2. Deniz'ciğim gerçekde ne demek istediğimi ancak orayı ziyaretden sonra anlayabileceğiniz bir yazı yazmışım.
    Pek de tarzım değildir ama...
    Dilerim Alah nasib eder.Bna da çok geç kısmet oldu ve keşke..Dedim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ben de en kısa zamanda gideek olanlardanım. Oraları görmeden anlamamız zor gerçekten. Gençliklerinden, sevdiklerinden bugünler için vazgeçtiklerini bilselerdi yine de yaparlar mıydı aynı fedakarlığı diye düşünmeden edemiyorum. Onlarda bugün insanların yüreklerinden sökülüp atılmaya çalışılar bir sevgi vardı: Vatan Sevgisi. Ruhları şad olsun.

    YanıtlaSil
  4. Yeşim'ciğim mutlaka bir rehber eşliğinde gez oraları.Hem de bizim rehberle.Sabahdan akşama hüngür şakır dolaştım.Her yerin tarihini,taşını bilen bir emekli askerdi kendisi.Şiirler,öyküler...sIZIM SIZIM SIZLaTTI YÜREĞİMİZİ.

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle rehber eşliğinde gezmek isiyorum ben de ablacığım. İnşallah en kısa zamanda kısmet olur. Tahmin edebiliyorum neler hissettiğini ben de kitabı okurken o duyguları yaşadım.

    YanıtlaSil
  6. Ben kitabı da o dönemde okumuştum.Etkisi katlandı tabii.

    YanıtlaSil