
Kış hatıraları gibi bekleyen portakal-limon kabukları ve jölelensin diye içine katılan elmadan bu reçeli elde ettim :)
Görüntüsü eh,aroması süper oldu.

Her çarşamba marketimiz kurulan semt pazarı ile rekabete giriyor.10Kuruşa otlar,40 kuruşa sebzeler satıyor.Aşka gelip alıyoruz kilolarca.Patlıcan kuruttum mesela ilk defa :)

Dereotu,nane,maydonoz kuruttum her sene olduğu gibi.Anlatmışımdır ya hoş,yine anlatayım;
Bu üçlüyü kurutup bir kavanoza karıştırıp dolduruyorum.Adı 'dolmalık' bunun.Eski komşumdan öğrenmiştim bu kolaylığı.
Kışın buz gibi akan suda yeşillik yıkamak yok,hele son anda 'ay,evde nane yok' demek hiç yok.
Dereotunun kurusu bambaşka rayiha zaten.Bir acuç ayası kadar at zeytinyağlı dolmanın harcına...Oh,miss.

E,hadi...Bu kadar da fotoğraf ekledim.

Bitirmeden;Eski Alfabelerdeki 'Kış Hazırlıkları' başlığını hatırladım şimdi.E,devamı da gelir bu durumda.Turşu kurulacak,salça,tarhana yapılacak...Bir odun-kömür alınmıyor şimdilerde...Değişen pek bir şey yok galiba.Kolay gelsin o halde.Hem bana,hem yapacak olanlara.
ellerine sağlık ben hiç dereotu kurutmamıştım deneyeceğim:)
YanıtlaSilellerine sağlık ben hiç dereotu kurutmamıştım deneyeceğim:)
YanıtlaSilPortakal reçelini çok severim ama portakal ve limon birlikte daha da güzel olur herhalde...
YanıtlaSilNanenin tazesine de kurusuna hayranım onun kokusu bana parfüm gibi gelir...ellerine sağlık!
Kışın kokusunu getirdin bize:)))
Çok iyi yaparsın örgüçantam.Mis kokusunualınca beni hatırlarsın :))
YanıtlaSilNane parfümü hı?Çok hoşsun Nathalie.
YanıtlaSilDereotunu bende bilmezdim.Denemk lazım.Benim kurutmaları görme Tülin abla.Resimlerini bloğa koyacağım.
YanıtlaSilSenin biberleri kururken ben Altınoluk da gördüm bile Nazan :)Anneciğin sağolsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık Tülin abla. Güle güle sağlıkla yeyiniz inşallah.
YanıtlaSilBak sende bana fikir verdin şimdi.
Birlikte inş.Dilek.Bunu mutlaka dene,çok faydalı bişey.
YanıtlaSil