Görüntüsü eh,aroması süper oldu.
Her çarşamba marketimiz kurulan semt pazarı ile rekabete giriyor.10Kuruşa otlar,40 kuruşa sebzeler satıyor.Aşka gelip alıyoruz kilolarca.Patlıcan kuruttum mesela ilk defa :)
Bu üçlüyü kurutup bir kavanoza karıştırıp dolduruyorum.Adı 'dolmalık' bunun.Eski komşumdan öğrenmiştim bu kolaylığı.
Kışın buz gibi akan suda yeşillik yıkamak yok,hele son anda 'ay,evde nane yok' demek hiç yok.
Bitirmeden;Eski Alfabelerdeki 'Kış Hazırlıkları' başlığını hatırladım şimdi.E,devamı da gelir bu durumda.Turşu kurulacak,salça,tarhana yapılacak...Bir odun-kömür alınmıyor şimdilerde...Değişen pek bir şey yok galiba.Kolay gelsin o halde.Hem bana,hem yapacak olanlara.
ellerine sağlık ben hiç dereotu kurutmamıştım deneyeceğim:)
YanıtlaSilellerine sağlık ben hiç dereotu kurutmamıştım deneyeceğim:)
YanıtlaSilPortakal reçelini çok severim ama portakal ve limon birlikte daha da güzel olur herhalde...
YanıtlaSilNanenin tazesine de kurusuna hayranım onun kokusu bana parfüm gibi gelir...ellerine sağlık!
Kışın kokusunu getirdin bize:)))
Çok iyi yaparsın örgüçantam.Mis kokusunualınca beni hatırlarsın :))
YanıtlaSilNane parfümü hı?Çok hoşsun Nathalie.
YanıtlaSilDereotunu bende bilmezdim.Denemk lazım.Benim kurutmaları görme Tülin abla.Resimlerini bloğa koyacağım.
YanıtlaSilSenin biberleri kururken ben Altınoluk da gördüm bile Nazan :)Anneciğin sağolsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık Tülin abla. Güle güle sağlıkla yeyiniz inşallah.
YanıtlaSilBak sende bana fikir verdin şimdi.
Birlikte inş.Dilek.Bunu mutlaka dene,çok faydalı bişey.
YanıtlaSil