İnşallah diyelim.
Şimdilik,kavun,üzüm ve elmalı portakallı limonlu reçel yaptım.
Üzüm reçelini çok öncelerde bir yaz tatilinde Suziş ile birlikte yapmıştık.
Kefken deydik,ben reçelsiz kahvaltı yapamıyordum,paramız azdı
ve üzüm reçeli için çok az şeker gerekiyordu :))
Çok gezdiğimiz,çok güldüğümüz bir yazdı.
Bugün reçelimi yaparken tam da bu sebepten gülümsedim durdum.
Sevdiklerimin hayatımdan geçip gitmelerine izin vermedim elimden geldiğince.
Vefa mı denir bilmem. Karşılıksızsa işe yarar mı onu da bilmem.
Bildiğim yerine yenilerini koyamadıklarımıza sımsıkı sarılmamız gerektiği.
ellerine sağlık sultanım. Sağlıkla yeyiniz.
YanıtlaSilAma ben hiç üzüm reçeli yemedim ki nasıl hayal edeceğim şimdi:=(( Başım hoş değildir benim reçelle hadi üzülme:)) şaka yaptım:))
YanıtlaSilAma bak,erik, kızılcık,vişne karışımı yaparsan bana da gönder onu seviyorum mayhoş mayhoş ama kahvaltı da değil gece atıştırmalığı olarak bir kaşık:))
nefis ğörünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilHep birlikte inş.Dilek.
YanıtlaSilReçel sevilmez mi fiamma?Bak olmadı şimdi.Hem yok öyle yağma,vişneli erikli bilmem neli reçeli yaparsam gelir bende yersin güzelim.Bizim mutfak sabaha kadar çalışıyor nasılsa.
Tadı da nefis Halime,teşekkür ederim.
bende bir kere denemiştim üzümü çok severim ama şeker de ölçüyü kaçırınca çok katı olmuştu yiymemeiştik bu harika olmuş hele de rengi elinize saglık
YanıtlaSilBiraz daha kaynatıp,karamel rengi verebilirdim ama bende ağdalaşmasından korktum mavii.Böyle de fena olmadı evet.
YanıtlaSilÜzüm reçeli hiç duymadım daha önce. Çok merak ettim. Mutlaka yapmayı denerim. Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilŞiddetle öneririm deniza17.Benim gibi kahvaltı sofralarını,o sofralarda renk renk reçelleri seviyorsanız sofranızı paylaşanlar ,arkadaşlarınız bayılacaktır.
YanıtlaSilBen geçenlerde küçücük küçücük mandalina reçeli yedim. İnanamıyarak... Tadı güzel ama içim acıdı, leblebi büyüklüğündeyken toplanmış mandalinalar, bir kaşık reçeldeki mandalinalar büyümüş olsaydı neredeyse 1 kilo gelirdi:)
YanıtlaSil